Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Καλό ταξίδι κύριε Δημήτρη ! Ως 14 χρονο παιδί απήχθη στο Παιδομάζωμα της 16 Ιουλίου 1947 από τους Αντάρτες Κομμουνιστές !

Σήμερα μας αποχαιρέτησε για το μεγάλο ταξίδι  ο Κος  Χρυσόπουλος Δήμητρης. Είχα την χαρά και την τιμή να μιλήσω αρκετές φορές μαζί του, και η βοήθεια του για την συγγραφή του βιβλίου μου υπήρξε σημαντική. Ήταν από τα άτυχα παιδιά που βίωσαν το Παιδομάζωμα της 16 Ιουλίου του 1947 από του Κομμουνιστές Αντάρτες. Σε ηλικία 14 ετών θα απαχθεί με την βία  μέσα  από το μαντρί τους για να  καταλήξει στην Ανατολική Ευρώπη. Επιστρέφοντας  μετά απο πολυ ταλαιπωρία και περιπέτειες  στην Ελλάδα, άσκησε το επάγγελμα του Ηλεκτρολόγου, και χαρακτηρίστηκε για περιπου 2  δεκαετίες ο Ηλεκτρολόγος του χωριού, αφού έκανε τις ηλεκτρολογικές  εγκαταστάσεις σχεδόν στα μισά σπίτια. Καταγόταν από την πιο πολυπληθή προσφυγική οικογένεια του Καρλικίου της Κεσσάνης στην Ανατολική Θράκη. Οι πληροφορίες που μου έδωσε πλουσιοπάροχα  θα μου θυμίζουν την  φυσιογνωμία του. Καλό Ταξίδι Κε Δημήτρη και σ ευχαριστώ πολύ !!!!

1 σχόλιο:

  1. Θα μπορούσατε να ασχοληθείτε μόνο με τον Κο Δημήτρη που γνωρίσατε εσείς.... εάν πραγματικά τον γνωρίσατε..τον ζήσατε.. δυστυχώς η ιστορία αφορά τα χρόνια εκείνα που υπήρχαν δοσίλογοι.. συνεργάτες των Γερμανών...μαυροσκουφηδες..ανθρωποειδή που εξοριζαν....σκότωναν πατριώτες και κατ εντολή των 2ων κατακτητων Άγγλων.. Ευτυχώς λοιπόν που έμαθε γράμματα... τέχνη σε μια ξένη χώρα... εκεί που φιλοξενήθηκε.ως πολιτικος πρόσφυγας ..που απέκτησε δικαίωμα στη ζωή....το "ατύχημα"ήταν ότι παρέμεινε "πατριώτης" πέρα από συμφέροντα και μισθούς δημοσίου...και επέστρεψε στην μητέρα πατρίδα..η οποία του στέρησε αρχικά πολλά δικαιώματα απ' αυτά που είχε... λόγω πολιτικών πεποιθήσεων ..στις χώρες φιλοξενίας
    Έτσι λοιπόν για τη βιωματική ιστορία αυτών των ανθρώπων που αποτελούν και την ιστορία της νεότερης Ελλάδας η οποία εντεχνως αποκρύπτεται και παραποιείται για να σπιλώσει αγώνες...για ανθρώπινα δικαιώματα.. εργασία... ισότητας.. λαϊκής δικαιοσύνης...ελευθερίας.. Εθνικής Ανεξαρτησίας.. έχουν δικαίωμα να μιλάνε μόνο οι ίδιοι...ή οι άνθρωποι τους.
    Παρακαλώ λοιπόν να σταθείτε μόνο στο λυπηρό γεγονός του θανάτου του συμπατριώτη σας και να αφήσετε τις κρίσεις και τα συμπεράσματα.
    Ο κος Δημήτρης λοιπόν ποτέ δεν απεμπολησε την ιδεολογία του, δεν αποκήρυξε τους αγώνες του..τις αρχές του.. Σεβάστηκε απόλυτα τους συνανθρώπους του γιατι σεβάστηκε τον εαυτό του... Πάντα αξιοπρεπής.. περήφανος..αλτρουιστης., Πάντα ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ μέχρι το θάνατο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή