Διατελέσαντες Πρόεδροι

Διατελέσαντες  Πρόεδροι

Πρόεδροι της Κοινότητας Προσκυνητών
Στο χωριό στο πέρασμα όλων αυτών των χρόνων που μπόρεσα να βρώ, πρέπει να σταθούμε στην προσφορά μερικών ανθρώπων , ώστε να μην τα ισοπεδώνουμε  και  τα διαγράφουμε όλα  σε αυτόν τον τόπο.
Όλοι  οι πρόεδροι της  κοινότητας πρόσφεραν με τον τρόπο τους  και τα έργα τους.
Πρόεδρος  Αλεξανδρίδης Θεόδωρος (αποθανών). Σύμφωνα με την διήγηση των παλαιοτέρων  ξεκίνησε και έκανε το πρώτο δίκτυο ύδρευσης του χωριό και ενεργοποίησε και τσιμένταρε όλα τα πηγάδια του χωριού, με μικρές ποτίστρες για τα ζώα.
Πρόεδρος  Μοσχίδης Παναγιώτης  Αυτός ολοκλήρωσε το δίκτυα ύδρευσης, καθώς επίσης έφτιαξε πολλούς δρόμους .
Πρόεδρος Κοκκινάκης  Κωνσταντίνος( Μπάσμπας) (αποθανών). Παρα το ότι ειχε παρα πολύ μικρη θητεια σαν προεδρος (7-8 μηνες).Ήταν άνθρωπος πρωτοπόρος για την εποχή με ιδέες πολύ προχωρημένες, αλλά σκόνταψε στον συντηρητισμό των χωριανών του.( όπως  η χαρακτηριστική του επιμονή να μεταφερθεί το χωριό δίπλα στην θάλασσα στην σημερινή θέση «Κρυονέρι» καθώς επίσης και ο αναδασμός των χωραφιών).
Τασακλάκης Πέτρος(αποθανών).Ασχολήθηκε με τα χωράφια του χωριού και με εσωτερικά προβλήματα αποκατάστασης, μια και την περίοδο αυτή ήταν πολλά.
Πρόεδρος Αλεξανδρίδης Αναστάσιος (αποθανών)Στην θητεία του , φτιάχτηκαν  δρόμοι μέσα στο χωριό, τσιμεντοστρώθηκαν,κτλπ.Επίσης έφταιξε πάρα πολλούς δρόμους αγροτικούς.Επίσης σκέπασε μεγάλο μέρος της  κεντρικής ρεματιάς με τσιμεντόδρωμο.
Πρόεδρος Γκαιτατζής Γεώργιος (αποθανών). Ήταν ο μοναδικός μη αιρετός πρόεδρος αλλάδιορισμένος από την χούντα. Στην  θητεία του εγινε η κάθαρση του χωριού από κοπριές, μια και η αστυνομία και το στρατιωτικό καθεστώς επέβαλαν την απομάκρυνση τους από τις αυλές του χωριού ( για να πούμε και την πικρή αλήθεια δημιουργούσαν μεγάλη δυσοσμία  και λύματα).Επίσης κατά την διάρκεια της θητείας του απέκτησαν όλα τα σπίτια  τουαλέτες (Υποχρέωση εκ του νόμου).Στην θητεία του έγινε και η κεντρική πλατεία , και τα εγκαίνια έκανε ο Στ. Παττακός (αντιπρόεδρος τότε της κυβέρνησης της χούντας) που επισκέφτηκε το χωριό.
Πρόεδρος Στράντζαλης Αναστάσιος Έκανε πολλά μικρά έργα μέσα στο χωριό, καθώς και μικρές επεμβάσεις στην παραλιακή ζώνη και στους αγροτικούς δρόμους.
Πρόεδρος Παπαβασιλείου Αναστάσιος, Στην προεδρία του βοήθησε να αναστηλωθούν 1-2 μοναστήρια με  με την  προτροπή πάντα και βοήθεια του Παπά- Πέτρου, καθώς και την συντήρηση του αγροτικού δικτύου.Αυτός σκέπασε ένα μεγάλο κομμάτι στην άλλη πλευρά του χωριού με τσιμεντόδρωμο.
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης Ιωάννης. Έκανε μεγάλες προσπάθειες ώστε να κατασκευαστεί  το νέο γήπεδο του χωριού και σκέπασε μέρος του  το ρέματος με τσιμεντοαγωγό.Επίσης κατασκεύασε μια  παιδική χαρά για τα παιδιά, και ολοκλήρωσε το υπόλοιπο έργο της τσιμεντόστρωσης του μεγάλου ρέματος μέχρι στην είσοδο του χωριού.
Πρόεδρος Κωστενίδης Ευάγγελος,Ασχολήθηκε με την συντήρηση όλου του αγροτικού   και του οικιστικού δικτύου δρόμων και ολοκληρωσε  το  σκέπασμα του ρέματος με τσιμεντοαγωγό. Επίσης κατασκεύασε  και αυτός  μια παιδική χαρά για τα παιδιά.
Την αναφορά αυτή θεώρησα επιβεβλημένη, ως φόρος τιμής  σε όλους αυτούς τους ανθρώπους  , οι οποίοι μόχθησαν για το καλό του χωριού μας, και ας με συγχωρήσουν αν παρέλειψα κάποια σημαντικά πράγματα που έγιναν και δεν τα ανέφερα, λόγω ελλιπούς ενημέρωσης μου,  τα οποία επιφυλάσσομαι να διορθώσω η να συμπληρώσω.
Και προφανώς διαβαζοντάς τα  θα είναι μια νοσταλγία  για τον θεσμό της «Κοινότητας»  αφού ο περιβόητος «Καποδίστριας» και «Καλλικράτης» φαντάζουν πολύ λίγοι αυτή την εποχή.


Σημείωση : Επιφυλάσσομαι να διορθώσω , η να συμπληρώσω , εφόσον μου σταλεί η ανάλογη πληροφόρηση , για θέματα που μου έχουν ξεφύγει!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου