Χορευτικό Τμήμα

Χριστουγεννιάτικα  Κάλαντα  σ' όλο το χωριό (24 Δεκ.2014 ).Xριστουγεννιάτικη  Γιορτή   21 Δεκ.2014

Για πρώτη φορά το χορευτικό μας τμήμα διοργάνωσε μια εντυπωσιακή σε μέγεθος , ποικιλία θεμάτων και συμμετοχή  γιορτή στο χώρο του Πολιτιστικού μας  Κέντρου  ( Λέσχη ).

Άφιξη Αη Βασίλη στο χωριό !!!!!


Γωνιά   Ζωγραφικής 
Face Painting


Ο Αη Βασίλης  με το παιδικό  τμήμα.Ο Αη Βασίλης  με το παιδικό  τμήμα
Απονομή ΄΄ΕνθυμίουΣυμμετοχής΄΄στα μέλη του  Χορευτικού από την  Πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών


Εκπληκτικά  Εδέσματα
Και η ΄΄ψυχή της εκδήλωσης ''   Ειρήνη Τσότρα     με τον Αη ΒασίληΕφηβικό Τμήμα   14  Δεκ.1014 ( με τα νέα μπλουζάκια μας ).
Παιδικό Τμήμα   5  Οκτ.1014


Αγιασμός  νέας Χορευτικής Χρονιάς ( Ιαν 2014 )


23/3/2014
 Μια πρωτοβουλία του Δασκάλου μας Παπαλιά Δημήτρη , να βρεθούν στην ''Ταβέρνα Πλάτανος'' της Κομοτηνής 3 χορευτικά τμήματα μαζί , Προσκυνητών - Κοσμίου -  Μ.Κρανοβουνίου , την κυριακή το βράδυ ανέβασε το κέφι κατακόρυφα , και οι χορευτές -χορεύτριες το απόλαυσαν στην κυριολεξία !!!!! Δάσκαλε να το ξανακάνουμε !!!!  Προσεχώς  αντιπροσωπευτικές  Φωτογραφίες !!!!


17/3/2014


  Σήμερα  Δευτέρα 17/3/2014  θέλω να  ενημερώσω επίσημα  πλέον   όλα τα μέλη  του ‘’Χορευτικού τμήματος’’ , και του  ‘’Πολιτιστικού  Συλλόγου  Γυναικών  Προσκυνητών’’  , ότι  έγινε  συνάντηση   στα  γραφεία  της Αναπτυξιακής  Εταιρείας  Ροδόπης   μεταξύ  : του Προεδρείου  του Πολιτιστικού  Συλλόγου  Γυναικών  Προσκυνητών  ( Νίτσα  Αγγελακούδη  , Τρίχα  Αναστασίας  και Παπαντωνίου Ανθούλας) , και  Εκπροσώπων  του χορευτικού τμήματος  ( Νίτσα  Τσότρα  και Βόλου Ζαχαρούλας )  , με  το μέλος του Δ.Σ της Αναπτυξιακής Ροδόπης  ( Καρακωστίδης  Νίκος) , και  τον Διευθυντή  της Αναπτυξιακής  Εταιρείας  Ροδόπης  ( Κεφαλίδη  Στάθη ) και της Νομικής συμβούλου της εταιρείας   . Έγινε  η καταρχήν  συμφωνία  ένταξης  του επιδοτούμενου  έργου  στο  Ευρωπαϊκό  πρόγραμμα Leader  που θα αφορά  την ''Αγορά  Παραδοσιακών  Στολών  ‘’ για το χορευτικό μας  τμήμα . Εκ μέρους  της Αναπτυξιακής  αναφέρθηκε  ότι οι διαδικασίες  θα τρέξουν  όσο  πιο γρήγορα   γίνετε , ώστε σε εύλογο  χρονικό  διάστημα  το Νεοσύστατο  Χορευτικό  μας τμήμα  να αποκτήσει   τις δικιές του ‘’ Παραδοσιακές Στολές ’’  ( Ανατολικής   και  Βόρειας Θράκης )  , ανδρών  , γυναικών  και  παιδικών.


ΚΟΠΗ  ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ  ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ  ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ .

Σήμερα 12/1/2014 στον χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου  πριν την έναρξη του μαθήματος ,
έγινε η κοπή Βασιλόπιτας 2014 για το Χορευτικό Τμήμα Ενηλίκων.
Την Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Πατήρ Παύλος.
Τυχερή ήταν η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Καραπούλη Νίτσα.
Επίσης έγινε και  Κοπή Βασιλόπιτας  του Παιδικού Χορευτικού Τμήματος .
από τον Χοροδιδάσκαλο Δημήτρη Παπαλιά.
Τυχερός ήταν ο μικρός Κωστής Παπαβασιλείου.
Φωτογραφίες : προσεχώς


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ 2013

Tην παραμονή Χριστουγέννων   24/12/2013  το Χορευτικό τμήμα  μαζί με τον Δασκαλό μας τραγούδησε τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα σε όλο το χωριό από τις 15.00 μέχρι και τις 20.30 .
Για  5,5 ώρες το χωριό μας  ζωντάνεψε κυριολεκτικά απο τις φωνές μικρών και μεγάλων που συμμετείχαν . Τραγουδήθηκαν  4 διαφορετικά κάλαντα  2 από την περιοχή της Βόρειας Θράκης ( Ανατολική Ρωμυλία) και συγκεκριμένα απο το Μικρό Μπογιαλίκι  και  2 από την Ανατολική Θράκη , ( 1 από την περιοχή της Ραιδεστού και 1 από την περιοχή των Μαλγάρων) . Στο τέλος δε του κάθε κάλαντου  διαβαζόταν και  1 ευχή  (ντουβάς ) πρός τον νοικοκύρη του σπιτιού. Η  χαρά των χωριανών μας ήταν εμφανής  στα προσωπά τους , από τον τρόπο  που μας περίμεναν, από το βλέμμα τους , από τα χαμογελά τους , από τα σχόλια, και σε μερικές  περιπτώσεις  τραγούδησαν μαζί μας, η είχαν να μας τραγουδήσουν και αυτοί  κάποιοι  δε  που θυμόταν σαν παιδάκια να τραγουδούν.  Φυσικά  ήταν και γενναιόδωροι παρά την οικονομική κρίση που περνά η πατρίδα μας . Το έθιμο των χριστουγεννιάτικων καλάντων εκτιμήθηκε θετικά από όλο το χωριό, και μας παρότρυναν να το επαναλάβουμε και του χρόνου με υγεία.
Να ευχαριστήσουμε  όλο το χωριό για την υποδοχή που μας έκανε , για τα γλυκά, τα τσίπουρα, τα κρασιά  και τα χρήματα που μας έδωσε.
Ιδιαίτερα τον Δασκαλό  μας τον Δημήτρη  Παπαλιά και για την προτροπή του να γίνει κάτι τέτοιο αλλά και την υπομονή του μαζί μας τραγουδώντας.
Όλες τις Κυρίες και Δεσποινίδες  που τραγούδησαν με πάθος , και όλους τους άλλους συμμετέχοντες.
Τις νύφες του Χωριού.
Την Παπαδιά  του χωριού Βασιλική που φρόντισε να ενημερώσει για αυτό στην εκκλησία
Σημείωση : Aαναφέρομαι σε πρώτο πρόσωπο διότι  συμμετείχα και εγώ.
 Καλά Χριστούγεννα   και  Καλή Χρονιά  λοιπόν σε όλο το χωριό και σε όλους του απόδημους  χωριανούς μας , και να είμαστε  γεροί και του χρόνου.
Φωτογραφίες από  τα Χριστουγεννιάτικα  Κάλαντα  24 Δεκ 2013 στο χωριό.


XOΡΕΥΤΙΚΟ   ΤΜΗΜΑ   XOΡΕΥΤΙΚΟ  ΜΑ   
ΤΟΥ  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΓΥΝΑΙΚΩΝ  ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ 
 ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ

27 Οκτωβρίου 2013 .
Επιτέλους , η επιθυμία πολλών έγινε πραγματικότητα.
Συγκροτήθηκε το χορευτικό τμήμα στο χωριό μας υπό την σκέπη του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Προσκυνητών.
Μετά από 1,5 μήνα λειτουργίας , το μεράκι και η όρεξη , φαίνονται να είναι τα κυρίαρχα στοιχεία.
Ήδη έχει 2 τμήματα , των ενηλίκων με περίπου 40 μέλη, και το παιδικό με 15 μέλη.
Χοροδιδάσκαλος μας είναι ο Δημήτρης Παπαλιάς . Άνθρωπος με πολύ μεράκι και γνώσεις , που σκοπό έχει να μας διδάξει χορούς της Θράκης , αλλά και των ιδιαιτέρων πατρίδων μας (Ανατολική – Βόρεια) αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα.
Ελπίζουμε να έχει πολύ υπομονή μαζί μας.
Τα μαθήματα γίνονται στο χώρο του ‘’Πολιτιστικού Κέντρου Προσκυνητών’’ απέναντι από την εκκλησία και την κοινότητα , κάθε Κυριακή :
Παιδικό Tμήμα : 16.00-17.00
Τμήμα Ενηλίκων 17.00-18.30
Μηνιαία συνδρομή ορίστηκε να είναι τα 6 ευρώ.
Υπεύθυνη επικοινωνίας και εγγραφών είναι η Κυρία Νίτσα Τσότρα .
Ευπρόσδεκτοι όλοι οι άνδρες - γυναίκες , νεαροί και νεαρές, καθώς και τα παιδιά του χωριού μας .
Λειτουργει και ανοικτη ομαδα  στο facebook.
Η ομάδα μας στο facebook θα είναι ανοικτή και προσβάσιμη σε όλους !!!!!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου