Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Συνεχίζουμε την ερεύνα μας , για την Ιστορία των Προσκυνητών πιστοί στον στόχο μας !!!!

Σήμερα το proskinitesgr  συνεχίζοντας απρόσκοπτα την ερευνά του  επισκέφθηκε άλλη μια Χατζηλαριώτικη Οικογένεια . Μας άνοιξαν το σπίτι τους και την καρδιά τους και ταξιδέψαμε πίσω στο χρόνο μερικές 10 ετίες. Πρόκειται για  την Κυρία  Δημητρούλα και τον Κο Δημήτρη Τσομπανικολίδη.  Τρεις (3) ολόκληρες ώρες αφιέρωσαν  από τον χρόνο τους , ώστε να μου  αφηγηθούν και να συζητήσουν μαζί μου για  την ζωή στο  Χατζηλάρι, αλλά  και στα χωριά καταγωγής τους . Η προσφορά τους σε  αρχειακό  υλικό   και φωτογραφίες ήταν μεγάληΘέλω να τους ευχαριστήσω  δημόσια  για την συνεισφορά τους στο Ιστορικό Αρχείο  των Προσκυνητών !!!!!  Καλούμε ακόμη και αυτούς  τους λίγους που είναι λιγάκι δύσπιστοι στην προσπάθεια μας να το ξανασκεφθούν . Οι πληροφορίες  και το φωτογραφικό υλικό  που θα μας δώσουν, είναι και θα είναι  Πνευματική Περιουσία του Χωριού μας διαχρονικά . 


2 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια για την επίπονη αλλά δημιουργική προσπάθεια ενός τόσο απαιτητικού βιβλίου Νίκο. Είμαι πεποισμένος ότι θα συμβάλλει στον λαογραφικό πλούτο όχι μόνο της τοπικής αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Μακάρι η προσπάθεια αυτή να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και για όλους τους υπόλοιπους εκεί. Καλή δύναμη και καλή συνέχεια!! ΚΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυριάκο, εύχομαι να πάνε όλα καλά , και να βγει ένα καλό αποτέλεσμα για τις νεότερες γενιές. Την Ιστορία και την Λαογραφία ενός τόπου κάποιοι την αντιλαμβάνονται αλλιώς , ενώ εγώ κάπως αλλιώς. Θα δούμε . Το αποτέλεσμα θα μας κρίνει όλους .Αυτούς που συμπαρίστανται και αυτούς που συνεχίζουν να βάζουν τρικλοποδιές και να μιλούν απρεπώς εδώ και λίγο καιρό.

      Διαγραφή