Η Χατζηλαριώτικη " Μπάμπω " και τα μυστικά της , από τον Κρεοπώλη του χωριού κύριο Κώστα !!!!
Η " Μπάμπω και ο Ντιάντος "
είναι φαγητά άρρηκτα συνδεδεμένα με τους Προσκυνητές ! Πρόκειται για εκλεκτά φαγητά που τα έκαναν οι πρόσφυγες κάτοικοι του χωριού μας στην Ανατολική Θράκη και Ανατολική Ρωμυλία. Μεταφέρθηκαν και στο χωριό μας και συνεχίζεται αδιάλειπτα η παρασκευή τους μέχρι σήμερα από τις νοικοκυρές την παραμονή των Χριστουγέννων. Όμως ένας από τους πιο μεγάλους παρασκευαστές της " Μπάμπως " είναι ο κος Κώστας , ο Κρεοπώλης του χωριού μας δίπλα στο super market του Καράκη.
Σήμερα παραμονή Χριστουγέννων , προσφέρθηκε να μας αποκαλύψει τα κρυφά μυστικά της " Μπάμπως". Μας έδωσε την συνταγή για 10 kgr Μπάμπω για όσους φίλους θέλουν να δοκιμάσουν αυτό το ωραίο Χατζηλαριώτικο Έδεσμα. Ο Αναγνώστης μας μπορεί να κάνει την αναγωγή του ,για να κάνει 1 ή 2 ή 3 ή όσα κιλά επιθυμεί.
Βρίσκεται την ημέρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σε κάθε Χατζηλαριώτικο τραπέζι . Προσφέρεται :
Ψημένη ( λίγο βράσιμο , περίπου 10-15 λεπτά , και εν συνεχεία ψήσιμο ) και ως Βρασμένη υπό μορφή Καβρουμά ( βράσιμο 40 λεπτά και προσφέρεται σε νοστιμότατες ροδέλες). Προσοχή στο ψήσιμο ! Επιβάλλεται να την τρυπήσουμε μερικές φορές με μια οδοντογλυφίδα , ώστε να γίνει ομοιόμορφο το ψήσιμο της. Θα υπάρχει και τις επόμενες ημέρες διαθέσιμη " Μπάμπω " στο κρεοπωλείο του χωριού . Ευχαριστούμε τον Κρεοπώλη μας κύριο Κώστα και σας ευχόμαστε καλή όρεξη και Καλά Χριστούγεννα .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου