Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016

Η Χατζηλαριώτικη " Μπάμπω " και τα μυστικά της , από τον Κρεοπώλη του χωριού κύριο Κώστα !!!!

Η " Μπάμπω και ο Ντιάντος "
είναι  φαγητά  άρρηκτα συνδεδεμένα με τους Προσκυνητές !  Πρόκειται για εκλεκτά φαγητά  που τα έκαναν οι πρόσφυγες κάτοικοι του χωριού μας στην Ανατολική Θράκη και Ανατολική Ρωμυλία. Μεταφέρθηκαν  και στο χωριό μας και συνεχίζεται αδιάλειπτα η παρασκευή τους μέχρι σήμερα από τις νοικοκυρές την παραμονή των Χριστουγέννων. Όμως ένας από τους πιο μεγάλους παρασκευαστές της "
Μπάμπως " είναι ο κος Κώστας , ο Κρεοπώλης του χωριού μας  δίπλα στο super market του Καράκη.
Σήμερα  παραμονή Χριστουγέννων , προσφέρθηκε να μας αποκαλύψει τα κρυφά μυστικά της "
Μπάμπως". Μας έδωσε την συνταγή για 10 kgr Μπάμπω  για όσους φίλους θέλουν να δοκιμάσουν αυτό το ωραίο Χατζηλαριώτικο Έδεσμα.  Ο Αναγνώστης μας μπορεί να κάνει την αναγωγή του ,για  να κάνει 1 ή 2 ή 3 ή όσα  κιλά επιθυμεί.
Βρίσκεται την ημέρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σε κάθε Χατζηλαριώτικο τραπέζι . Προσφέρεται :
Ψημένη  ( λίγο βράσιμο , περίπου 10-15 λεπτά  , και εν συνεχεία ψήσιμο ) και ως Βρασμένη  υπό μορφή Καβρουμά ( βράσιμο 40 λεπτά και προσφέρεται σε νοστιμότατες  ροδέλες). Προσοχή στο ψήσιμο !  Επιβάλλεται να την τρυπήσουμε μερικές φορές με μια οδοντογλυφίδα , ώστε να γίνει ομοιόμορφο το ψήσιμο της. Θα υπάρχει και τις επόμενες ημέρες διαθέσιμη " 
Μπάμπω " στο κρεοπωλείο του χωριού . Ευχαριστούμε τον Κρεοπώλη μας κύριο Κώστα και σας ευχόμαστε  καλή όρεξη και Καλά Χριστούγεννα  .                                                                      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου